Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: >

Babakocsik

Babakocsi egyik alapfelszerelése a babakelengyének

Legyen az mély babakocsi, mózeskosaras, babahordozós, sportbabakocsi, 2 funkciós, többfunkciós, iker- vagy testvér babakocsi, kis- vagy nagy kerekű, rugós, állítható keménységű, alacsony, magas, összecsukható, kicsire csukható, szétszedhető, könnyű vázas, állítható karos, vízszintesig dönthető, színes, vidám, egyszínű, pasztell, lábzsákkal, esővédővel, pelenkázó táskával, bevásárló kosárral.

                                                                         

Mire figyelj babakocsi vásárlásakor?

A babakelengye összeállítása nem kis feladat: hosszú időbe telhet, míg mindent beszerzel, hiszen előtte alaposan tájékozódni kell arról, pontosan mire is van szükség. Ha rosszul döntesz, sok pénzt adhatsz ki feleslegesen, így érdemes vásárlás előtt mérlegelni bizonyos szempontokat. A csipigyerekruha.hu kínálatában számtalan típusú babakocsit találsz a multifunkcióstól az ikerbabakocsin át a mózeskosarasig, különböző színekben és mintákkal. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány fontos szempontot, amelyet érdemes átgondolni választás előtt.

Méret

Ha tömegközlekedéssel jársz, és a babát is így viszed majd sétálni, fontos, hogy a babakocsi könnyen kezelhető, minél kisebb méretű és könnyű vázas legyen, hogy segítség nélkül is fel tudj vele szállni a járművekre. Válassz olyat, amelyben elegendő tároló van a csomagok számára, hogy azokra ne kelljen külön figyelni. A hagyományos, mély babakocsi megvédi a kicsit az időjárás viszontagságaitól, azonban körülményes emelgetni.

Funkciók

Ha fontos a költséghatékonyság, érdemes olyan babakocsit beszerezni, amely több funkcióval is bír. A kétfunkciós babakocsi háttámlája vízszintesre dönthető, így a kicsi aludni is tud benne, de fel is állítható. Így nem lesz szüksége külön sportbabakocsira. A multifunkciós babakocsi pedig ezen kívül akár babahordozóvá is alakítható, illetve összecsukva vagy szétszedve könnyen szállítható. Az átfordítható tolókarral ellátott kocsi két irányban tolható. Ha a szülő kifejezetten alacsony vagy magas, érdemes állítható karos babakocsit választani, hogy a kezelése minél kényelmesebb legyen. Ha kirándulni is szeretnétek járni a kicsivel, válassz nagy kerekű babakocsit, amely mindenféle terepen könnyen közlekedik. A rugós babakocsi lágy rugózása a baba kényelmét szolgálja.

Árkategória

Ha elsősorban a minőség a fontos, válogass a márkás darabok közül, például Cosatto. Ha pedig a költséghatékonyság az elsődleges, szerezz be egy olcsóbb, de szintén megbízható és tartós darabot, például egy Free On-babakocsit. Ha több gyermeket terveztek, érdemes minőségi, tartós darabot választani, hiszen az a második vagy akár a harmadik alkalommal is jó szolgálatot tesz majd.

Kiegészítők

További funkciókkal láthatod el a babakocsit, ha praktikus kiegészítőket szerzel be hozzá. Választhatsz olyan kocsit, amelyhez alapfelszerelésként jár az esővédő, a pelenkázótáska vagy a bevásárlókosár; de ezeket külön is beszerezheted.

Ikerkocsik

Ha egyszerre két gyermek is érkezik a családba, sokkal kényelmesebb lesz majd a séta, ha nem két kocsit kell egyszerre tolni. Az ikerbabakocsit nemcsak ikrek, hanem különböző korú testvérek is használhatják.